Liderul de la Cariera Husnicioara, la Minister. Ce a rezolvat!

Liderul sindical de la Cariera Husnicioara, Paul Constantinescu, a primit asigurări de la secretarul de stat Doru Vișan, cu care a avut o întrevedere miercuri, la București, că vor fi respectate criteriile de concediere și în cazul unității din Mehedinți. CE Oltenia a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj că va disponibiliza 70 de angajați de la Husnicioara, situație care i-a iritat pe liderii de sindicat.

Cariera Husnicioara va intra într-un program de restrângere de activitate, dar liderii solicită ca angajații să aibă posibilitatea redistribuirii pe alte locuri de muncă, inferioare, nu să fie puşi pe liber. După ce 70 de persoane de la Husnicioara au ajuns pe lista celor o mie de concediați, liderii din zonă au mers cu jalba în proțap la Ministerul Energiei. „Încă o dată spun, considerăm că atâta timp cât nu am fost notificați cu privire la numărul de salariați care sunt afectați de concedieri la Husnicioara, noi spunem că s-au încălcat niște drepturi ale salariaților. În condițiile în care lucrurile se vor întâmpla așa, ne vom îndrepta spre instanță“, a declarat Paul Constantinescu. Liderul spune că li s-a promis că nu vor fi dați afară muncitori, dar pe listă au ajuns exact persoane din această categorie. „Domnul secretar de stat mi-a spus că va purta o discuție cu conducerea CE Oltenia. Mi-a spus că într-adevăr situația economică a carierei nu este favorabilă, la rândul nostru i-am spus că noi nu am avut livrări pentru că normal că prețul crește când stai în întrerupere de activitate. Am spus, dacă sunt oameni care nu se regăsesc în organigramă, să fie redistribuiți, să fie respectate criteriile convenite cu toată lumea. Am stabilit criterii de disponibilizare, pensionabili, voluntari și personal TESA care să completeze numărul celor o mie de concedieri. S-a spus că nu va pleca personal direct productiv“, a mai declarat liderul sindical.

Angajații de la Husnicioara ar putea scăpa totuşi de concediere. A fost prelungit cu două săptămâni termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO, iar numărul de o mie de salariați concediaţi e posibil să se întrunească dacă vor mai fi mineri care să-şi dorească să plece acasă cu nouă salarii compensatorii.

Vizualizări: 1,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: