Unde l-a trimis Ministerul Energiei pe Dian Popescu

Ministerul Energiei a comunicat presei din Gorj că fostul senator Dian Popescu nu este consilier al ministrului Toma Petcu, dar în același timp îl trimite să reprezinte instituția la evenimente pe teme de energie.

Este cazul unei conferințe de profil, PRIA Energy, unde Ministerul Energiei a fost reprezentant de Dian Popescu, potrivit relatărilor din presa economică. Şeful ALDE Gorj a vorbit despre strategia energetică. „Strategia energetică a fost lansată de Guvernul tehnocrat pe picior, cu multe, multe greşeli, dar nu înseamnă că oamenii aceia au fost incapabili, nu fac judecăţi de valoare. S-au confundat în strategie carierele cu minele… este ceva de noaptea minţii, dacă te uiţi ca om care cunoaşte acest lucruri. Dar, ca document care este în piaţă, avem obligaţia să intervenim asupra lui. Energia regenerabilă are un viitor, dar fiecare a intrat brutal unul peste celălalt, pentru că noi ştim foarte bine că dacă nu bate vântul în Dobrogea, închidem conferinţa şi plecăm, dacă nu intervine Iernut, dacă nu intervine Oltenia, dacă nu intervine Hidroelectrica. De aceea trebuie să avem un echilibru în piaţa energetică’, a precizat Dian Popescu. Acesta a subliniat faptul că nu se poate vorbi în România momentan de piaţă liberă în sectorul energetic. Popescu a mai spus că în perioada critică din ianuarie, România a contribuit la echilibrul regiunii din punct de vedere energetic, datorită mixului energetic echilibrat pe care îl are. „Într-o iarnă în care consumul de energie a crescut de la 6.000 – 7.000 de MW la 11.000 de MW, cu toate acestea ţara a reuşit să treacă acest prag. Ce ar fi însemnat dacă Germania sau alte ţări cu consum mare energetic ar fi avut o creştere bruscă de 30-40% a consumului de energie, ar fi reuşit să treacă cu aceeaşi uşurinţă?“, s-a întrebat consilierul.

Dian Popescu a mai spus că iarna trecută nu am fost prea departe de a repeta situaţia din 1977, când o pană de curent generală a produs pagube uriaşe.

Vizualizări: 1,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: