Liderul PSD Gorj, după scandalul edilului care a picat drugtestul: Ne dezicem, dar nu renunțăm la primar

Tensiune la PSD Gorj după ce un primar social-democrat a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a lovit o femeie cu mașina, a fugit de la fața locului și a ieșit pozitiv la drugtest când a fost testat de polițiști. Deși acesta ar fi declarat la audieri că nu a consumat substanțe interzise și că rezultatul ar fi fost influențat de faptul că ar fi luat niște medicamente, PSD a avut o reacție anemică: Ne dezicem de asemenea lucruri, a declarat liderul PSD Gorj, Mihai Weber. 

Câteva minute mai târziu, a ținut să sublinieze că nu se pune problema ca PSD să-i retragă sprijinul lui Robert Păiuși, care va candida pentru un nou mandat din partea PSD la alegerile locale de luna viitoare.

Ciudat a fost că nici la evenimentul de lansare a candidaturii, Robert Păiuși nu a fost susținut de liderii de la județ deși anunțase „o baie de pesediști”.

Într-o emisiune la Radio Infinit, Mihai Weber a fost întrebat de acest scandal.

„Ne dezicem de asemenea lucruri indiferent cine și cum, dar până la finalizarea anchetei, orice persoană poate să se considere nevinovată. Până nu vom avea un rezultat al organelor de specialitate, nu vreau să mă pronunț. Ca și partid, ne delimităm de orice formă de consum, de orice persoană care are această meteahnă. Incidente sunt. Au fost tot timpul și creează o stare de repulsie în rândul oamenilor care așteaptă proiecte realizabile. Oamenii sunt sătui de conflicte”, a declarat Mihai Weber.

Cu toate acestea, sunt șanse mici să-i fie retras sprijinul lui Robert Păiuși pentru că, oricum ar fi, e prea târziu pentru un astfel de pas: “Nu se pune problema acum”, a răspus liderul PSD Gorj. 

Robert Păiuși a acroșat cu mașina o femeie care avea și un copil în brațe. Aceasta era în campanie alături de echipa de la AUR. După incident, primarul a plecat de la fața locului. Oamenii au sunat la 112, a venit o ambulanță care a transportat femeia la spital, apoi polițiștii l-au căutat pe primar la primărie. 

A fost testat cu aparatul etilotest. A ieșit negativ. Poliția s-a grăbit să comunice incidentul fără să mai specifice și faptul că edilul Robert Păiuși a fost testat și cu aparatul drugtest și a ieșit pozitiv. 

La audieri, primarul a declarat că nu ar fi consumat substanțe interzise și că acest rezultat ar fi fost influențat de niște medicamente pe care le administrează de ceva vreme. Testele făcute în laborator vor stabili cu exactitate dacă primarul a consumat sau nu substanțe interzise. Rezultatul drugtest-ului nu reprezintă probă în dosarul penal pentru că au fost cazuri în care aparatul a dat rateuri. 

Vizualizări: 3,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: