Salată de pui cu ţelină si morcov

Dacă vrei să faci rapid o salată pentru masa de prânz sau cină, este indicat să alegi salata de pui cu țelină și morcov. Este foarte ușor de gătit, ai nevoie doar de câteva ingrediente care pot fi găsite în cămară sau le poţi găsi la orice magazin de legume. Poate fi servită cu pâine proaspătă sau prăjită.

Şi procesul de realizare a salatei este foarte simplu, iar dacă aveţi deja carne de pui fiartă la îndemână, poate fi gata în câteva minute. Pentru a o pregăti, va trebui doar să radem țelina, morcovii și un măr mic, fără să fierbem sau să gătim pe oricare dintre ele. Singurul lucru pe care trebuie să-l gătiți este pieptul de pui, care se fierbe rapid.Pentru că legumele și mărul oxidează ușor asigurați-vă că adăugați sucul din cel puțin o jumătate de lămâie imediat după ce le-ați tăiat.

Ingrediente: 1 piept de pui, 1 țelină medie, 3 morcovi, 1 măr, 250 ml de maioneză, sucul de la ½ lămâie, sare și piper după gust.

Mod de preparare: Într-o cratiță cu apă, fierbeți pieptul de pui până când este complet gătit (timp de aproximativ 40 de minute).

Curățați și radeți morcovii, țelina și mărul și transferați-le într-un castron mare. Adăugați sucul de lămâie peste legumele și mărul ras, apoi amestecați.

Tăiați pieptul de pui în fâșii subțiri și adăugați-le în castron.

Adăugați maioneză, sare și piper, apoi amestecați cu o lingură până când totul este bine combinat. Decorați cu felii de lămâie.

Lăsați salata de pui, țelină și morcov să se răcească în frigider înainte de servire.

Vizualizări: 1,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: