Limba română, mutilată la vârful Ministerului Educaţiei

Un control dispus de Ministerul Educaţiei Naţionale la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu s-a soldat cu un document plin de greșeli gramaticale. O pagină din documentul întocmit de Corpul de Control a fost publicată în „Adevărul”. Președintele Senatului UCB, Adrian Gorun, s-a arătat revoltat de situaţie.

Dezacorduri și cratime puse aiurea sunt doar o parte din greșelile din documentul în care Corpul de Control a scris: „între 5-7 zile fără salar“; „în calitate de Preşedinte al Senatului da-ţi dovadă“;  „singurul vinovat de pentru situaţiile negative din UCB ar fi Rectorul acestuia“. 

Raportul este semnat de către auditorul superior Corneliu Pintilie şi de Ion Trămîndan, director al Corpului de Control.

Adrian Gorun a comentat situaţia pentru ziarul Adevărul: „Nu doar că m-a revoltat, dar am considerat că este inadmisibil ca într-o autoritate de nivel naţional şi care se doreşte de înaltă ţinută să existe funcţionari pe care eu i-am numit şi îi numesc pe mai departe analfabeţi. Au declarat un fel de război limbii române şi, în acelaşi timp, sunt total neoprofesionişti. Părerea mea este că atunci când au fost selectaţi să intre în Ministerul Educaţiei Naţionale s-a încălcat legea funcţionarilor publici, pentru că una dintre condiţiile elementare este să cunoască limba română. (...) Normele de scriere pe care funcţionarii Ministerului Educaţiei au dat dovadă că nu le cunosc se învaţă chiar în clasa a III-a. Dezacordurile sunt multiple. Raportul mai cuprinde fraze eliptice care nu au înţeles“.

În urmă cu aproape un an, universitatea din Târgu Jiu a fost pusă sub monitorizare specială de minister, pe fondul unui conflict între Adrian Gorun și rectorul de atunci, Luminiţa Popescu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: