Mii de proiecte finanţate pentru Centenarul Marii Uniri

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, şef al Departamentului Identitate Naţională, Paul Claudiu Cotîrleţ, a declarat luni, la Târgu Jiu, că la nivel naţional au fost acceptate 2.200 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, pentru care Guvernul a alocat suma de 150 de milioane de lei.
El a afirmat că, din cele 56 de proiecte depuse de instituţiile din judeţul Gorj la Ministerul Culturii, au fost declarate eligibile 47, printre acestea numărându-se cele ale Primăriei Târgu Jiu, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Consiliului Judeţean, Muzeului Judeţean, Bibliotecii Judeţene, precum şi cele ale mai multor primării din judeţ.
„În total sunt 2.200 de proiecte acceptate, 47 sunt în judeţul Gorj, sunt conferinţe, expoziţii, reabilitări, reconsolidări, construcţii de monumente noi. Ne bucurăm de sprijinul Guvernului, suma este de 150 de milioane de lei la nivel naţional, nu vă pot spune încă suma pe judeţul Gorj, dar va fi considerabilă”, a precizat Cotîrleţ.
Totodată, el a menţionat că Programul „Acces Centenar” va debuta în luna februarie, iar suma alocată va creşte faţă de anul trecut. (A.A.)

Vizualizări: 452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: