Listele cu disponibilizații CEO, aprobate. Primele tensiuni!

În ședința Directoratului CE Oltenia de miercuri, 19 aprilie, a fost aprobată lista cu cei o mie de salariați care vor fi concediați colectiv. Nu va fi însă liniște în companie. Un sindicat amenință deja administrația CEO cu judecata.

Sindicaliștii de la Cariera Husnicioara din cadrul CE Oltenia sunt foc și pară pe șefii din administrație după ce le-au transmis că au în plan să disponibilizeze încă circa 70 de salariați ai unității, pentru că altfel nu ajung la cei 1000 de disponibilizați pe care i-au prins în planul pentru acest an. Liderii sindicali de la Husnicioara spun că au notificat deja Prefectura Mehedinți, dar și Federației Energetica, care, la rândul lor, să sesizeze Ministerul Energiei. „O să facem toate demersurile necesare în care îi solicităm ministrului Energiei să se sesizeze, să verifice în ce condiții se fac disponibilizările de la CEO, în ce bază sunt disponibilizați oameni de la Husnicioara și pe ce criterii. Am convenit niște criterii care se referă la alte categorii, dumnealui (n.r. manager Sorin Boza) nu găsește modalitatea să-i concedieze pe cei din TESA. S-a gândit să concedieze de la Husnicioara și încalcă niște legi, reguli. Să vedem ce spune ministrul și dacă lucrurile vor continua așa, o să-i dăm în judecată”, a declarat Paul Constantinescu, liderul sindicatului de la Cariera Husnicioara, afiliat la Federația Energetica.

Conducerea CE Oltenia ar miza pe restrângerea de activitate de la Husnicioara. „Preavizele le vor primi după Paști. Să apară hotărârea de guvern pentru veniturile de completare. 680 de pensionabili, 230-250 plecări voluntare, iar restul urmează să decidem printr-o mică restrângere de activitate într-o anumită carieră”, a spus managerul CE Oltenia, Sorin Boza, la un post tv, înainte de Paşti.

Rămâne de văzut cum vor arăta listele cu cei o mie de concediați, în condițiile în care se discută prin companie că sunt persoane care au făcut uz de apartenența sindicală ori politică pentru a nu fi disponibilizate.      

Vizualizări: 12,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: