Live text: Marșul disperării: Discuțiile cu vicepremierul au început!

Ora 11. 30: Minerii au hotărât să protesteze întinzându-se pe jos, în fața clădirii Guvernului,cu pumnul în sus, subliniind că nu mai cred în instituțiile statutului, ci doar în Dumnezeu. Ei au ajuns în această dimineață la București, după șapte zile de mers pe jos. 

Ora 11.10: Minerii au intrat deja la discuții cu vicepremierul Costin Borc. Aceasta este condusă de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, alături de președintele FNME Dan Pîrvulescu, dar și sindicaliștii Mitrescu, Roșca, Bădiță, Gelă și Nica, ultimul fiind din Valea Jiului.

Ora 11.00: A început pichetarea sediului Guvernului. Minerii vor rămâne acolo până la ora 14. Ei s-au dus la București pe jos pentru a sta de vorbă cu premierul Dacian Cioloș, dar s-ar părea că la ora 12:00 vor fi primiți de vicepremierul Costin Borc. 

Ora 10: 17: Angajații CE Oltenia au ajuns la destinație, la Palatul Victoria. Ei au plecat luni, 11 aprilie, de la Rovinari, și au parcurs pe jos 330 de kilometri. O delegație a salariaților CE Oltenia așteaptă să fie primită de vicepremierul Costin Borc. 

Ora 9: 30: Câteva sute de mineri mărșăluiesc prin București, protestul lor fiind transmis pe pagina de Facebook a sindicatului de la Cariera Roșia. “Tot poporul e cu noi, vrem resursele înapoi” și “Afară, afară, hoții din țară” sunt două dintre lozincile strigate de acești ape străzile din Capitală. “Venim, venim, din drum nu ne oprim”, mai spun minerii care cer reglementarea pieței de energie și salvarea CE Oltenia.   

Minerii de la CE Oltenia au ajuns în Capitală, după șapte zile de mers pe jos. Între 9:00 și 11:00, aceștia vor mărșălui pe străzile din București, iar între orele 11:00 și 14:00 are loc o pichetare în fața sediului Guvernului. La ora 12:00 o delegație de sindicaliști va merge să discute cu vicepremierul Costin Borc. Aceștia au postat pe paginile de socializare informatia că în marșul disperării sunt acum câteva sute de persoane. 

Galerie foto





Vizualizări: 4,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: