Au tras linie! Cui mulţumesc şi pe cine taxează minerii şi energeticienii aflaţi în marş spre Bucureşti

Cei peste o sută de mineri şi energeticieni aflaţi de o săptămână în marş spre Bucureşti mai au 40 de kilometri şi ajung la destinaţie. Aceştia au dat un comunicat de presă prin care au simţit nevoia să spună cine i-a susţinut şi cine nu în demersul lor fără precedent.

COMUNICAT DE PRESĂ

Marșul minerilor și energeticienilor a strâns în jurul lui oameni care au crezut și au susținut această Idee Națională, dar au fost și oameni care au criticat inițierea acestui fenomen social.

Acest marș extrem al suferinței, onoarei și demnității a limpezit ca o apa biblică pe cei care doresc salvarea Compexului Energetic Oltenia, a sistemului național de energie, dar a scos în evidență și interese de grup care doresc îngroparea acestei embleme a economiei românești.

Aducem toată gratitudinea și respectul nostru următoarelor persoane:
Robert Filip, Ion Iordache, Bălu Danuț, (primar Fărcășești), Trante Marius, Merișor Ilie, Cornel Stroescu, Ion Dumitru, (primar Albota),
Aducem recunoștința noastră farmaciilor de pe traseul Marșului care ne-au dat gratuit medicamente, totodată le mulțumim spitalelor și asistentelor medicale care ne-au îngrijit rănile.

Din păcate au existat și persoane oficiale care s-au opus politic și sindical acestui Marș Civic și Istoric.
Îi numim pe: Ion Călinoiu, Florin Cârciumaru, Dan Vîlceanu, toate partidele politice gorjene și anumiți lideri de sindicat din Gorj dupa cum urmează: Adrian Marciuc, Iovan Eugen, Caldarușe Gabriel, Jan Popescu, Ilie Blându , Crețan Constantin, Bunoaica Nicolae, Dumitru Ion, Priporeanu Ovidiu.

Este halucinant că tocmai conducerea Compexului Energetic Oltenia s-a așezat de partea politicului și a fost în dezacord cu misiunea Marșului.

De-a lungul Marșului ne-au susținut toate satele, comunele, orașele României.
Ne-au întâmpinat cu apa, mâncare, dulciuri, fructe și ce aveau prin grădini.
Le mulțumim frumos și ne plecam frunțile în fața acestor bravi români, care mai țin România în picioare:
Pîrvulescu Dumitru
Manu Tomescu
Cristi Lădaru
Aurel Constantinescu
Marin Golea
Nelu Roșca
Nicolae Bădița
Ionescu Gelă
Miron Nicușor
Francisc Novabilschi

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Toți cei 110 de mărșăluitori.

Galerie foto



Vizualizări: 7,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: