Localuri închise după petrecerile date de Crăciun

Polițiștii gorjeni au verificat în zilele de Crăciun baruri și restaurante din Târgu Jiu, Țicleni, Novaci și Hurezani, acolo unde au fost date petreceri.

“În perioada 24-26 decembrie a.c., polițiștii gorjeni au desfășurat activități pentru a verifica legalitatea evenimentelor organizate de agenții economici în restaurante, baruri, cluburi sau discoteci, în contextul măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, fiind constatate nereguli și aplicate sancțiuni în valoare de 31.000 lei”, anunță IPJ Gorj.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus închiderea temporară, pentru 30 de zile, a punctelor de lucru unde agenții economici în cauză își desfășoară activitatea.

“Tot în cadrul acestei acțiuni, polițiștii au identificat, într-un local din Rovinari, o persoană, față de care fusese instituită măsura carantinării la domiciliu și au luat măsura sancționării cu 1.000 lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a interdicţiei de ieşire din clădirile, localităţile sau zonele geografice în care a fost instituită carantina, conform art. 65 lit. o) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, raportat la art. 3 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 1.242/2021”, a mai menționat sursa citată.

Alte două sancțiuni, în valoare totală de 2.000 lei, au fost aplicate de polițiști unor cafenele și restaurante care au permis accesul persoanelor nevaccinate.

Vizualizări: 3,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: