Locul din România cu cel mai curat aer, în 2022

Poluarea aerului este una dintre principalele cauze de deces din întreaga lume. Prin urmare, tot mulți oameni caută astăzi să se mute în zonele cu aer curat, departe aglomerația și nivelul ridicat de poluare din marile orașe. 

Studii recente arată că 99% din populația mondială locuiește în prezent în locuri care depășesc limitele de calitate a aerului recomandate de OMS, respirând un aer care conține niveluri ridicate de poluanți.

O organizație de specialitate a realizat un studiu ale cărui rezultate arată că orașul Constanța are cel mai curat aer din România. Deși mulți s-ar gândi că acesta ar suferi de pe urma portului Constanța, unde ancorează multe nave maritime, cunoscute ca fiind mari poluatori, iată că rezultatele spun altceva. Aici, aerul este cel mai puțin poluat, iar briza Mării Negre joacă un rol foarte important. Așadar, Constanța și Tulcea sunt considerate județele cu cel mai curat aer din România. Optează și tu pentru o plimbare aici, pentru a te relaxa și încărca de energie bună.

Alte orașe din România în care poți respira aer curat sunt: Brăila, Galați, Cluj Napoca, Călărași. Aerul curat te ajută să te simți plin de energie și îți îmbunătățește capacitatea de concentrare.

Atunci când vine vorba despre orașele cu cel mai curat aer din Europa, ei bine, pe primul loc se află Umea, o localitate din Suedia. Pe locul doi regăsim orașul Tampere din Finlanda și Funchal din Portugalia. Așadar, zona de vest a continentului nostru pare să respire un aer mult mai puțin poluat față de regiunile opuse, de la est, unde particulele de suspensie PM2.5 înroșesc graficul.

În ceea ce privește orașul cel mai poluat din Europa, ei bine, acesta este Plovdiv, al doilea oraș ca mărime și capitala culturală a Bulgariei. Nu numai că este cel mai sărac stat din UE pe cap de locuitor dar, din păcate, și calitatea aerului acestei țări lasă de dorit. În UE, Bulgaria se află pe primul loc în ceea ce privește numărul de decese premature cauzate de poluarea aerului pe cap de locuitor. Iar Plovdiv este cel mai poluat oraș cu cea mai proastă calitate a aerului, consecutiv de zeci de ani.

Vizualizări: 1,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: