Locuri de muncă pentru asistenţi medicali şi bucătari în Germania

Peste 100 de locuri de muncă sunt puse la bătaie de angajatori din Germania pentru gorjenii care vor să lucreze peste hotare. Nemţii au nevoie de personal în domeniul medical, dar şi în domeniul hotelier-gastronomic. Pe anumite specializări, angajatorii asigură şi un curs lingvistic.

Societatea PMK MEDICAL CARE GMBH  din Germania oferă nu mai puţin de 50 posturi de asistent medical, pentru asistenţă şi îngrijirea pacienţilor ca asistenţi medicali generalişti pentru spitale, azile şi instituţii medicale. Persoanele interesate trebuie să deţină diplomă de absolvire a unei şcoli postliceale sau universitare de asistenţi medicali acreditată. Sunt acceptate persoanele cu şi fără experienţă şi motivate pentru a învăţa limba germană. Cunoştinţele de limba germană constituie un avantaj, dar nu este un criteriu obligatoriu de selecţie, deoarece persoanele vor beneficia de curs lingvistic în ţară cu profesori specializaţi şi material didactic special conceput pentru domeniul medical. Toate costurile cursului lingvistic sunt pre-finanţate de societate. Cei care vor participa la aceste cursuri vor trebui să suporte doar costurile cărţilor. Angajatorul german oferă sprijin pentru găsirea unei locuinţe şi integrarea în Germania. Totodată, se ocupă de toate măsurile necesare pentru recunoaşterea profesiei în Germania. Salarizarea este de 11,22 Euro/oră. Sunt asigurate asigurarea socială şi asigurarea de sănătate.

Selecţie la Braşov pentru Marriott Hotel

Alte 69 de posturi sunt oferite de angajatorii germani pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic, care vor să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. În acest sens, va fi organizată o selecţie la Braşov, la sfârşitul lunii august. Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn, împreună cu Marriott Hotel Frankfurt, oferă locuri de muncă pe următoarele meserii: bucătar (18 posturi), ospătar/personal servire clienţi (15 posturi), recepţioner (15 posturi), ajutor în industria gastronomiei de sistem-McDonald’s şi Burger King (15 posturi) şi manager restaurant/personal serviciu organizare banchet (6 posturi).

Persoanele interesate trebuie să aibă calificare în domeniu şi să cunoască limba germană.

Persoanele cu domiciliul in judeţul Gorj, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: