Un artist gorjean a făcut bijuterii pentru micul prinţ al Marii Britanii

Cunoscutul artist plastic gorjean Ovidiu Pârâianu a ţinut să marcheze ieri împlinirea unui anişor de către prinţul George al Marii Britanii. A confecţionat special pentru micuţ două obiecte din aur şi pietre preţioase, cu motive brâncuşiene.

Artistul Ovidiu Pârâianu a întregit colecţia realizată pentru familia regală a Marii Britanii, realizând şi două bijuterii pentru prinţul George, fiul prinţului William şi al ducesei Kate, care a împlinit marţi un an. „Pentru a veni în întâmpinarea acestui eveniment am realizat pentru micul prinţ un triptic brâncuşian din aur care este ornat cu safire şi briliante. De asemenea am realizat pentru micul prinţ o cheiţă, tot din aur, care conţine şi briliante şi safire, care are aşezate pe Masa Tăcerii două inimioare, ale părinţilor acestui micuţ prinţ. Aceste lucrări vor completa lucrările care sunt deja existente şi ce se regăsesc la noi, la Târgu Jiu, pentru a fi oferite lui Kate Middleton şi prinţului William, prilej care va fi cât de curând atunci când voi putea să mă întâlnesc cu dumnealor”, a declarat Ovidiu Pârâianu.

colectia_de_bijuterii_regale_1

Artistul gorjean a mai creat doua inele speciale şi o cheie ornamentală pe care speră să le ofere Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, nepotului acesteia, Prinţul William, si soţiei sale, Kate Middleton. Nici prinţulCharles nu fost uitat de Ovidiu Pârâianu. „Pentru prinţul Charles am pregătit o lucrare, o cheie, din aur, care la fel este ornată cu briliante şi cu safire care are aşezată pe coloana infinitului frunza, simbolul adoptat pentru promovarea turistică a României. Cred că va fi o surpriză frumoasă. Sunt în aşteptarea momentului prielnic, de aceea le-am adunat într-o colecţie care va intra în posesia casei regale britanice. Luna viitoare, la Târgu Mureş, voi avea o expoziţie de bijuterii la invitaţia unor confraţi de presă, şi s-ar putea să corespundă cu vizita prinţului Charles în Ardeal, la Viscri şi atunci îi voi înmâna colecţia. Sper că aceste bijuterii le vor stârni curiozitatea de a veni la Târgu Jiu, la Hobiţa, pentru a promova mai departe România şi poate să pună bazele unei fundaţii”, a precizat artistul.

Bijuteriile au fost realizate de Ovidiu Pârâianu împreună cu un colectiv de bijutieri de la Monetăria Statului.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: