Lucrări de întreținere la un pârâu din Gorj

Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj - Apele Române Jiu continuă lucrările de întreținere și regularizare în județul Gorj, pe pârâul Ciocadia, la Bengești.

Lucrarea se realizează pe o lungime de 500 metri, pe raza localității Bengești Ciocadia.

Scopul lucrării îl reprezintă: stoparea fenomenul de eroziune a malurilor pârâului Ciocadia; punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă; asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari; diminuarea efectelor negative asupra mediului.

Oportunitatea execuției acestei lucrări derivă din necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Ciocadia la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă și evitarea producerii eventualelor pagube la inundații.


Datorită precipitațiilor căzute în ultimii ani, viiturile propagate pe pârâul Ciocadia, localitatea Bengești Ciocadia, au produs colmatarea albiei minore și eroziune de mal drept cu tendință de avansare spre proprietățile riverane cursului de apă, fapt menționat și în sesizările cetățenilor către Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj și Primăria comunei Bengești Ciocadia.
 

Lucrarea constă în: defrișare manuală a suprafețelor, defrișare cu motocoasa a suprafețelor, doborâre mecanică a arborilor și arbuștilor, degajare teren de frunze și crengi, săpătură mecanică cu buldozerul t.c.3, transport utilaj cu trailerul.

Galerie foto


Vizualizări: 2,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: