Magazine de restaurante amendate de sărbători

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a aplicat în ultima săptămână 14 sancțiuni contravenționale reprezentând amenzi în cuantum de 61.100 lei, unor agenți economici și persoane fizice din Baia de Fier, Novaci, Plopșoru, Polovragi, Prigoria, Scoarța, Târgu-Jiu și Tismana.

Trei amenzi de câte 1.200 lei au fost date unor persoane fizice care comercializau ouă în spații neautorizate sanitar-veterinar, ouăle fiind nemarcate.

Patru amenzi de câte 1.200 lei au primit un magazin și 3 restaurante, întrucât angajații manipulau produse alimentare fără a purta echipament complet de protecție sanitară și/sau fără a deține fișe de aptitudini de la Medicina Muncii.

O amendă de 1.200 lei a primit un restaurant, întrucât angajata care deservea unitatea la data controlului a depozitat temporar materii prime într-un spațiu neadecvat.

1.500 lei amendă a primit conducătorul unei autoutilitare, pentru transportul unei bovine care nu prezenta elemente de identificare (crotalii).

Două amenzi de câte 10.000 lei au primit două restaurante, pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, dar și pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare. În camera frigorifică erau depozitate ouă, mezeluri și mâncare gătită.

Trei amenzi de câte 10.000 lei au primit două magazine alimentare și un supermarket, unde au fost găsite peste o sută de kilograme de carne neetichetată, a cărei proveninență nu a putut fi stabilită.

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: