Mai multe autobuze care să ducă târgujienii la serviciu

Mai multe autobuze pentru a asigura transportul salariaților din Târgu Jiu către Rostramo și Artego. Este solicitarea edilului Marcel Romanescu în direcția celor de la Transloc, care trebuie să găsească o soluție astfel încât oamenii să nu se îngrămădească în același mijloc de transport când merg la serviciu și când se întorc acasă. Ca să limiteze îmbolnăvirile în plină pandemie de coronavirus, primarul a propus să fie suplimentat numărul de autobuze pe aceste rute.

Marcel Romanescu i-a explicat deja poziția sa directorului de la Transloc Târgu Jiu, Mihai Paraschiv. Edilul a motivat această solicitare prin faptul că va fi încă o măsură de precauție în această perioadă de criză. „Am avut o discuție cu domnul Paraschiv. Sper să o punem cât mai curând în practică pentru a putea suplimenta numărul de mașini mai ales la societățile care aduc foarte mulți angajați pe anumite perioade orare. Mă refer în primul rând la Artego și la baza industrială de la CPL. În anumite perioade orare, când vin la serviciu sau când pleacă de la serviciu, autobuzele sunt arhipline.  Am discutat cu domnul Paraschiv să suplimenteze numărul de mașini ca cetățeanul să știe, să-i anunțăm că dacă vede două, trei mașini de transport în comun, să poată aștepta în funcție de înțelegerile pe care le va face Transloc cu cele două mari societăți. Trebuie să găsim soluții pentru a nu înghesui muncitorii în autobuze și a transmite foarte ușor un virus”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

De luna trecută, elevii din Târgu Jiu pot merge gratuit cu troleul către școală. Decizia nu a putut fi pusă în aplicare până acum pentru că toate școlile au fost închise, dar edilul dă asigurări că hotătârea va rămâne valabilă.

Ca să poată merge fără bilet cu troleul, elevii trebuie să facă cereri către școală imediat ce se vor întoarce la cursuri. „Eu nu pot să iau în calcul toți elevii din Târgu Jiu pentru că sunt foarte mulți care au arondate școlile în apropierea domiciliului. Atunci, pe baza unei cereri venite din partea elevului către școală și înaintată către societatea Transloc, putem să facem aceste decontări. Acum elevii sunt în vacanță, hotărârea a fost luată luna trecută. Există și posibilitatea să se suspende activitatea școlară pe mai mult timp, cel puțin după Paște. Activitatea poate fi reluată cel mai devreme după Sărbătorile Pascale”, a mai spus Romanescu.

Vizualizări: 1,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: