Mălăele, 66 de ani de când a văzut lumina zilei, la Târgu Jiu

Actorul Horaţiu Mălăele, născut de 31 iulie, declarat pe 1 august, îşi va sărbători ziua de naştere şi în acest an pe scenă. El şi-a făcut un obicei din a se aniversa la teatru. Marţi seară, Horaţiu Mălăele nu va fi la masă cu familia, ci în faţa spectatorilor prezenţi în Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti.

Mălăele va juca de ziua lui şi în ziua următoare alături de Maia Morgenstern, George Mihăiţă, Valentin Teodosiu şi Mircea Rusu, într-o comedie trăsnită, pe care a şi regizat-o, „Fierarii”.

Apropiaţii ştiu că Mălăele nu dă mare importanţă aniversării sale. Atunci când petrece o face cu soţia, copiii şi nora, nefiind adeptul chefurilor. Actorul nu este pretenţios nici la mâncare, el crede că de la o masă, fie ea festivă, nu ar trebui să lipsească brânza, roşiile şi ceapa.

Născut la Târgu Jiu, Horaţiu Mălăele nu e doar actor şi regizor, ci şi caricaturist şi scriitor. El şi-a expus desenele pentru prima oară la Casa de Cultură din Târgu Jiu, când era în ultimul an la Liceul Tudor Vladimirescu.

A vrut să facă Arte Plastice, dar paşii l-au purtat până la urmă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, pe care l-a absolvit în 1975, la clasa regretatului Octavian Cotescu.

Vizualizări: 1,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: