Mamoudou Gassama, eroul care a salvat un copil la Paris

Mamoudou Gassama, tânărul din Mali care a salvat un copil agățat de un balcon, va primi cetățenia franceză și va fi integrat în serviciul civil parizian de pompieri, a anunțat luni președintele Emmanuel Macron, după ce s-a întâlnit cu tânărul erou.

”Alături de Dl. Gassama, care a salvat viața unui copil, sâmbătă, cățărându-se patru etaje cu mâinile goale. I-am spus că, drept răsplată pentru actul său eroic, va avea toate actele în regulă cât de curând posibil, iar Brigada de Pompieri a Parisului este pregătită să îl primească. Totodată, l-am invitat să depună o cerere pentru naturalizare, deoarece Franța este constrită cu dorință, iar Dl. Gassama a demonstrat că are dorință”, a scris Macron pe pagina sa de Facebook.

Tânărul de 22 de ani s-a cățărat până la etajul IV, acolo unde copilul atârna de bara unui balcon.  Mamoudou Gassama a dat însă dovadă de modestie. „Am făcut asta pentru că e un copil. Îmi plac mult copiii. Nu m-am gândit la etaje. Nu m-am gândit la riscuri“, şi-a explicat gestul imigrantul din Mali.

Vizualizări: 1,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: