Manager: Nu mai sunt paturi libere în Secția de recuperare respiratorie

Gripa și virozele respiratorii fac ravagii și în județul Gorj. Zilnic ajung la spital zeci de gorjeni care prezintă simptome și nu se pot trata acasă, fie că nu găsesc medicamente, fie că prezintă forme grave de boală. La Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” de la Dobrița se fac zilnic zeci de internări, iar în Secția de recuperare respiratorie nu mai este nici un pat liber.

Luni, la primele ore ale dimineții s-au făcut 16 internări. În Secția de recuperare respiratorie nu mai sunt paturi libere și trebuie să se facă externări ca să se mai poată primii pacienți. ”Spitalul s-a aglomerat foarte rău în ultima perioadă din cauza patologiei respiratorii. Numai azi, în câteva ore am făcut 16 internări. În secția de recuperare respiratorie nu mai avem locuri, toate paturile sunt ocupate. Mai avem câteva locuri libere în secția unde se tratează pacienții cu tuberculoză și cei cu pneumonii. Din cele 176 de paturi din spital contractate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj, 140 sunt ocupate”, a declarat Ion Ciochina, managerul Spitalului de la Dobrița.

Din fericire la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” de la Dobrița nu sunt probleme cu stocurile de medicamente. ”Noi stăm foarte bine, din fericire, cu stocurile de medicamente. Pentru că avem un specific anume, noi facem comandă cu trei luni în avans. Ne-au anunțat că sunt probleme cu achiziția de medicamente, dar noi avem tot ce ne trebuie că le luăm din timp. Chiar dacă a crescut considerabil numărul de internări, facem față cu tratamentul bolnavilor care au nevoie de spitalizare”, a mai spus managerul spitalului.

Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: