Managerul german care trimite bani în Târgu Jiu pentru castrarea câinilor

O tânără nemțoaică susține voluntar cu fonduri strânse de la cetățeni germani mai multe cabinete veterinare din România, pentru desfășurarea campaniilor de castrare a câinilor și pisicilor. Printre cabinetele sprijinite se află și cel al medicului Patricia Paraschiv, vicepreședintele asociației „Pro Animals“ din Târgu Jiu.

Merlyn Hermann are 32 de ani și este manager la serviciul de clienți al unei companii multinaționale care produce și vinde mobilier. Aceasta este iubitoare de animale și a decis să se implice salvarea celor care se află în dificultate. A participat la mai multe campanii, iar anul trecut, Merlyn a decis să-și înființeze propria asociație: „La început a dorit să ne implicăm în ajutorarea animalelor fără stăpân din Germania, dar am constatat că nu este așa mare nevoie de ajutorul nostru.

Am auzit de situația câinilor fără stăpân din România, am vizitat țara timp de două săptămâni și m-am decis să mă implic“.

A trimis în România 50.000 de euro

 Sumele totale trimise în România se ridică la aproximativ 50.000 de euro, cea mai mare parte fiind pentru derularea campaniilor de sterilizare. Toate acțiunile pe care le desfășoară organizația de protecție din Germania sunt îndreptate către susținerea de campanii doar pentru România.

„Avem mulți oameni care donează. Suntem o organizație mică și trebuie să devenim cât mai cunoscuți pentru a colecta sume de bani mai mari. Organizăm târguri și organizăm întâlniri cu cetățenii în care le explicăm despre situația câinilor fără stăpân din România și sterilizarea lor“, a precizat Merlyn Hermann.

Le găsește o casă în Germania câinilor fără stăpân

Asociația pe care Merlyn o conduce le găsește o casă animalelor fără stăpân din România: „Încercăm să le găsim câinilor aflați pe străzi o familie în România. Avem licență pentru a face acest lucru. 

Înainte de ajunge în Germania, câinii sunt deparazitați și vaccinați. În ultimul an, am reușit să găsim casă pentru 12 câini fără stăpân. Principala noastră activitate este sterilizarea animalelor fără stăpân“, a povestit nemțoaica.

Aceasta mai vorbește despre situația animalelor fără stăpân din România și a aflat că aceasta s-a îmbunătățit: „Discut cu români, care sunt colegi cu mine, și îmi spun că situația s-a schimbat în bine și că nu mai sunt așa de mulți câini“.

Vizualizări: 1,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: