Acțiune de ecologizare la Rânca

După topirea zăpezii, adevărații „vestitori” ai primăverii în zonele montane sunt, de fapt, deșeurile aruncate de turiști, comercianți sau cabanieri. Autoritățile din Novaci pregătesc o nouă acțiune de ecologizare. Vor participa angajați ai primăriei, elevi din oraș, cabanieri sau alți voluntari.

Nu ar fi prima astfel de acțiune. Tot anul acesta, mai mulți voluntari din Rânca au umplut sute de saci cu gunoaiele pe care le-au adunat din șanțuri sau din păduri.

 

“Ne vom îndrepta spre zona Rânca, unde mergem cu voluntari. Avem voluntari din Novaci și Rânca, proprietarii de la obștea din zonă. Am avut sprijin de la școli, de la liceu, în funcție de cum își permit să plece două, trei ore de la școală. Ar trebui ca, pe viitor, cei mici ar trebui să fie cei care dau tonul și să nu mai existe atâtea reziduuri, PET-uri”, a declarat Dumitru Leuștean, primarul din Novaci, într-o emisiune la Radio Accent.

 

Din păcate, deși legea prevede sancțiuni, cei care se debarasează de gunoaie la voia întâmplării nu au fost prinși sau amendați.

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: