Mâncare de pui cu spanac

Este sezonul spanacului, o legumă cu multiple beneficii pentru sănătate şi gospodinele prepară cele mai diverse preparate cu spanac. Un astfel de preparat delicios este mâncarea de pui cu spanac şi nu este deloc greu de pregătit.  

Puiul cu spanac este un preparat rapid și sănătos care merită integrat în meniu măcar o dată pe lună.  Această rețetă de mâncare de pui cu spanac este gata destul de repede și se prepară cu ușurință și de către cei care sunt începători în ale gătitului.

Ingrediente:

    600 g piept de pui

    800 g de spanac

    3 roșii coapte

    1 ceapă

    4 căței de usturoi

    1 legătură de mărar

    1 lingură ulei de măsline

    Sare şi  piper

Mod de preparare: Spală bine 800 g de spanac și lasă-l la scurs. Dacă folosești spanac congelat poți să sari peste acest pas. Taie în cubulețe 600 g piept de pui şi toacă o ceapă și cei 4 căței de usturoi. Taie în cubulețe şi cele 3 roșii coapte.

Pune într-o tigaie 1 lingură de ulei de măsline şi pune pieptul de pui tăiat cubulețe în tigaie și rumenește-l bine timp de 15 minute.  Pune peste pui, pe rând, ceapa, usturoiul, roșiile și spanacul şi condimentează cu sare și piper. Lasă mâncarea pe foc timp de 10 minute sau până scade și este gătită complet.

La final toacă o legătură de mărar și pune peste mâncarea de pui cu spanac.

Vizualizări: 1,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: