Soufflé de brocoli cu brânză de capră

Pentru amatorii de brocoli care vor să încerce un mod de preparare deosebit de gustos al acestei legume iată o reţetă de sufleu franţuzesc cu brocoli şi brânză de capră. Preparatul este unul fin şi deosebit, se pretează atât pentru o cină în familie cât şi ca aperitiv la o masă festivă.

Sufleul de brocoli cu brânză de capră poate fi  preparat într.o tavă mare sau separat, în tăviţe individuale pentru fiecare invitat, dacă e vorba de o masă festivă.

Ingrediente: 1 căpătână de brocoli, 100g brânză de capră (puteţi înlocui eventual cu brânză de burduf), 150ml lapte, 3 ouă, 1 lingură de pesmet

Ingrediente pentru sos bechamel: 30g unt, 30g făină, 150ml lapte, nucşoara, sare, piper

Mod de preparare:

Puneţi o oală încăpătoare cu apă şi sare la fiert. Spălaţi căpăţâna de brocoli şi desfaceţi-o în bucheţele cât mai mici. Tulpina curăţaţi-o de primul strat de coajă care e mai lemnoasă şi tăiţi-o cubuleţe. Când apa începe să fiarbă reducem focul la mic şi punem bucăţelele de brocoli la fiert pentru 10 minute. Le scurgem apoi şi le păstrăm deoparte.

Tăiem brânza de capră în bucăţele mici şi ne ocupăm de sos.

Preparăm sosul bechamel din ingredientele specifice și adăugăm apoi brânza de capră în sos şi amestecăm până de topeşte. Până se mai răcoreşte sosul pornim cuptorul la foc mediu (200°C) ca să se încălzească şi ungem formele individuale sau o tavă cu unt şi presărăm pesmet. Adăugăm gălbenuşurile de ou unul câte unul în sosul răcorit şi amestecăm bine. Batem albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporăm şi pe ele în sos amestecând uşor. Nu mai rămâne decât să aşezăm bucheţelele de brocoli în tavă, să coacem timp de 30 de minute la foc mediu în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte.

Servim cald ca aperitiv sau fel principal. Pentru o masă festivă e mai prezentabil dacă îl coaceţi în forme individuale sau pot fi chiar şi nişte ceşcuţe termorezistente pentru ca invitaţii să servească sufleul direct din ele.

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: