Marcel Romanescu anunță reorganizarea Primăriei Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că are în vedere reorganizarea primăriei, pentru că sunt servicii corect dimensionate, altele supradimensionate și altele cu prea puțini oameni. Mai mult, primarul a decis scoaterea la concurs a unui post de arhitect șef, dar și alocarea de resurse umane mai mari la compartimentul de fonduri europene. Marcel Romanescu a vorbit despre aceste lucruri într-o emisiune la TV Sud.

Reporter: Târgu Jiu nu are un plan urbanistic general actualizat, aveți în vedere măsuri cu cei de la Urbanism?

Marcel Romanescu: Una dintre primele mele decizii luate în postura de primar este de a scoate la concurs postul de arhitect șef. Concursul va fi organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Mă rog la Dumnezeu să fie cât mai mulți concurenți și să alegem dintre oamenii cu pregătire. Postul de arhitect șef al municipiului este extrem de important.

Rep.: Puteți lucra cu cei care nu și-au făcut treaba atâția ani la Urbanism?

M.R.: Volumul de activitate al celor care lucrează astăzi la Urbanism este foarte mare. Trebuie o reorganizare a tuturor serviciilor. Trebuie făcută o reechilibrare. Avem unele servicii subdimensionate, altele supradimensionate. Toate trebuie luate în mod treptat, avem doar o lună de activitate

Rep.: Îmi puteți da exemple de servicii supradimensionate?

M.R.: În privința aparatului primarului nu pot discuta, dar sunt anumite entități, la Poliția Locală, poate chiar și pe la Patrimoniu au existat astfel de persoane. Trebuie făcută o analiză corectă în privința acestora aspecte, nu vrem să luăm măsuri înainte de a avea toate datele pe masă.

Rep.: Care sunt serviciile subdimensionate?

M.R.: Vă dau un singur exemplu, acel compartiment de fonduri europene care funcționează cu patru-cinci angajaţi, ceea ce este foarte puțin atât față de necesar, cât și față de ceea ce ne propunem. Pentru că ținta noastră este să atragem cât mai multe fonduri europene, să accesăm cât mai multe programe, iar pentru asta avem nevoie de oameni bine pregătiți.

Vizualizări: 2,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: