Marciuc: Dragu a bulversat carierele. Ce răspunde directorul Dragu!

Schimb de replici între directorul Carierei Roșia, fost șef la Jilț Sud și Nord, și sindicalistul Adrian Marciuc, responsabil pe zona Jilț! Marciuc a declarat la Tele 3 că Dumitru Dragu a bulversat carierele din Jilț și l-a lăudat pe șeful de pe minerit, Gheorghe Dobrițanu.

Sindicalistul Adrian Marciuc a fost acuzat că este implicat în numirea directorilor. Susține că organigrama nu este atributul sindicatelor, dar admite că i-a recomandat lui Sorin Boza, președintele Directoratului, să pună director pe cineva din interiorul carierelor Jilț.

Lucruri negative a avut de spus despre fostul director Dumitru Dragu. „Vreau să spun un singur lucru, directorii îi cunoaștem de 20 de ani. Eu lucrez de 22 de ani. Au avansat, au ajuns directori, nu pot să spun ceva despre dl Ungureanu, care e un titan al mineritului, nu pot să spun nimic de domnul Pecingină, domnul Racoviță, nu poate să-i conteste nimeni. Sunt profesionişti. Domnul Dobrițanu la fel. Nu putem să spunem dacă îi cunosc, gata, i-a pus Marciuc. Nu e  atributul nostru. Singurul lucru  pe care l-am discutat cu dl. Boza, a fost: domnule, vreau să fie din Jilț, pentru că avem destul cadre în Jilț. Nu cum a fost cazul domnului Dragu, a venit și a bulversat tot Jilț Sud, după aia l-a mutat la Nord și a bulversat și Nordul“, a declarat Adrian Marciuc.

Dumitru Dragu a condus și Jilț Nord și Jilț Sud, iar acum este în fruntea carierei Roșia. Directorul declară că Marciuc nu are competenţa să-şi dea cu părerea despre activitatea sa, ci doar șefii lui. Pe de altă parte, Dragu spune că a deblocat ambele cariere. „Cariera Jilț Sud am găsit-o cu probleme şi, când am plecat, după trei ani de activitate, în ultima zi, dădeam producţia de la 15-18 mii pe zi. După ce am pus-o pe asta pe picioare, m-am dus la Nord. Nordul am găsit-o închisă. Erau excavatoare oprite de 32 de luni. Deci ne mai trebuia patru luni și erau trei ani de zile. Am găsit patru excavatoare oprite și două funcționale. Astea le-am pornit într-o săptămână jumate. Am deblocat cariera“. Acesta spune că liderii au fost trimiși la muncă și nu au mai avut acces în biroul directorului, așa cum se întâmpla înainte. „Supărarea liderilor a fost că i-am trimis în carieră. Ăsta e necazul lor. Am lăsat Jilț Nord deschisă. Își permiteau să stea la vechiul director în birou, eu nu am acceptat. I-am pus la muncă pe toți. Asta nu le-a convenit lor. Asta e supărarea lor. Aprecieri trebuie să facă șefii mei, cei care au cunoştinţe de minerit“, a declarat Dumitru Dragu.

Dragu a mai spus că probleme cu exproprierile sunt și la Roșia, dar ele sunt pe ordinea de zi a conducerii CE Oltenia.

Vizualizări: 3,851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: