Market Marigab, acum şi în Târgu Cărbuneşti

Locuitorii din Târgu Cărbuneşti nu mai sunt nevoiţi să străbată magazinele din zonă sau din oraşele mai mari pentru a-şi putea procura cele necesare pentru casă. Asta pentru că, de la sfârşitul lunii ianuarie, funcţionează în oraş un nou market, care dispune de o gamă diversificată de produse, de la alimente până la articole de curăţenie şi întreţinere corporală, care pot fi procurate la cele mai bune preţuri. Investiţia, care se ridică la peste 150 mii de euro, aparţine unor oameni de afaceri din Turceni. 16 persoane au fost angajate în cadrul acestui market, cea mai mare parte din personal fiind din zonă.

Marketul Marigab funcţionează într-o fostă centrală termică de pe strada Bradului din Târgu Cărbuneşti. Aici, cetăţenii din zonă şi nu numai vor putea să-şi facă cumpărăturile la cele mai mici preţuri, asta pentru că produsele, în cea mai mare parte,  provin direct de la producători. Mai mult, ocazional, magazinul oferă produse cu reduceri de preţ substanţiale. Investiţia a fost inaugurată în data de 30 ianuarie şi de atunci, în fiecare zi, sute de persoane îşi fac cumpărăturile în acest loc. Este cel de-al doilea market de acest gen, primul funcţionând de ceva timp în Turceni. Administratorii spun că înfiinţarea magazinului în Târgu Cărbuneşti a fost oarecum o provocare. „Aveam experienţă cu cel din Turceni şi am găsit o oportunitate, de a închiria un spaţiu de la consiliul local. A fost o licitaţie deschisă, au mai participat mai multe firme. Noi am avut inspiraţia de a oferi preţul cel mai mare. Toată lumea ne descuraja, ne spunea că este o piaţă mult mai slăbuţă decât cea de la Turceni, noi totuşi am fost încrezători. Am considerat că este ok să venim în întâmpinarea oamenilor cu o sortimentaţie mult mai mare şi cu nişte preţuri care să fie pe placul tuturor”, a spus Cornel Sanda, unul dintre administratorii SC Marigab Com SRL.  

Magazinul comercializează printre altele: cosmetice, legume-fructe, produse proaspete şi congelate, lactate, dulciuri, inclusiv produse de papetărie.

14 persoane, angajate din zonă

Pe lângă faptul că cetăţenii din Târgu Cărbuneşti îşi vor putea face cumpărăturile la cele mai mici preţuri, comunitatea are de câştigat din mai multe puncte de vedere. În cadrul marketului lucrează 14 persoane din zonă şi alte două din Turceni. „Are preţuri fără concurenţă, la unele produse ajung să fie şi cu 30% mai mici decât pe restul pieţii. Sunt 14 fete angajate din Cărbuneşti, cu carte de muncă. Ca şi avantaje pentru noi, peste 50 mii lei anual vin la primărie din taxe şi impozite. În ceea ce priveşte actul de comerţ, este la nivel european, ireproşabil. Cetăţenii din zonele mai îndepărtate, din Bustuchin, Hurezani nu se duc în Târgu Jiu la supermarket şi vin în Târgu Cărbuneşti. Este un lucru benefic”, a precizat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

PROGRAM

Marketul Marigab din Târgu Cărbuneşti este deschis în fiecare zi, de luni până duminică, de la ora 6,30 până la ora 21.

Vizualizări: 1,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: