Speranţe că vor începe lucrările la podul abandonat de la Teleşti

Podul care face legătura între satele Teleşti şi Şomăneşti este în continuare abandonat, deşi pentru construcţie s-au cheltuit 2 milioane de lei. Autorităţile locale spun că lucrările vor fi reluate în primăvară, întrucât au reuşit să achite de curând datoriile la constructor. Lucrările au fost sistate, în urmă cu aproximativ doi ani, din cauza unei datorii de 800 mii de lei pentru care primăria a fost ameninţată cu acţionarea în instanţă.

Podul amplasat peste râul Tismana este finalizat în proporţie de 80%, dar este în continuare impracticabil. Autorităţile locale spun că lucrările vor fi reluate în cel mult o lună. „Lucrările au fost sistate din cauza lipsei banilor. Ne mai trebuie 500 de mii de lei să finalizăm acest pod. Bucuria noastră este că nu mai avem datorii la constructor. În primăvară, firma se va apuca de treabă”, a declarat Romulus Bîldea, primarul comunei Teleşti.

Până să-şi recupereze banii, firma SCT Bucureşti, cea a executat lucrările, a ameninţat de mai multe ori primăria cu acţionarea în instanţă. „Sperăm că nu vom mai avea probleme şi că vom plăti lucrările la timp. Cred că se va găsi sursă de finanţare. Dacă s-au dat 2 milioane de lei până acum, cu siguranţă se va da şi diferenţa de 500 de mii. Podul ce face legătura între Teleşti şi Şomaneşti este cel mai mare pod construit în Gorj după 1981 încoace. Are 100 de metri lungime şi 9 metri lăţime. După ce va fi terminat, va putea deservi inclusiv pentru traficul greu”, a mai precizat Romulus Bîldea. Din cauză că acest drum nu a fost finalizat, şoferii sunt nevoiţi să-şi umple autoturismele de praf pe un drum de ţară pentru a-şi scurta deplasarea cu aproximativ 10 km.  

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: