Mărţişorul, promovat la München de târgujianca Laura Cozma

Târgujianca Laura Cozma, care participă la alegerile locale din München, promovează mărtişorul în capitala bavareză. Sărbătoarea mărţişorului marcată cu mare fast a ajuns la cea de-a VI-a ediţie și se va desfăşura în data de 9 februarie, după slujba de duminică.

"Ce faceţi pe 9 februarie după slujba de dumincă? Vă invităm la atelierul de mărţişoare pentru copii şi adulţi, unde puteţi confecţiona, sub îndrumarea artistei noastre Johana Jascău, mărţişoare pentru cele drage sau doar să socializaţi, la o cafea de vorbă. Intrarea este liberă. Ne bucuram să vă revedem", este invitația gorjencei pe facebook.

Evenimentul este organizat de Societatea Germano-Română pentru Integrare şi Migraţie SGRIM e.V., o asociaţie non-profit care şi-a propus să reprezinte şi interesele românilor din München şi să se implice în integrarea şi în cultivarea identităţii lor culturale.

"Sărbătoarea Mărţişorului, aflată deja la a VI-a ediţie, se bucură de un real succes în rândul cetățenilor români din capitala bavareză, din împrejurimi şi nu numai. De exemplu, anul trecut vestirea primăverii a fost sărbătorită în parteneriat cu comunităţile de greci şi bulgari care au aceleași tradiții balcanice ca și noi. Tradiţia mărţişorului a fost sărbătorită anul trecut şi la Consulatatul general al României la München, cu prilejul evenimentului care a marcat Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene", a precizat Laura Cozma.

Printre alte evenimente frumoase, asociația SGRIM e.V. a organizat și Ziua Internaţională a Copilului, Sărbătoarea Dungilor de vară şi anul trecut a realizat pentru prima data proiectul ShoeBox care în parteneriat cu RO 100 München a strâns cadouri pentru o casă de copii din România.

De precizat este faptul că în München sunt aproximativ 30.000 de români, mai exact cea mai numeroasă comunitate de români din Germania.

Vizualizări: 1,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: