Martori audiați în dosarul lui Cârciumaru de mită electorală

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a început audierile în dosarul în care senatorul Florin Cârciumaru este acuzat că a plătit romi din Târgu Jiu să voteze cu PSD la alegerile din decembrie 2016. Liberalul Puiu Diaconescu a fost joi, 4 mai, la București, în calitate de martor, pentru a fi audiat în acest caz. Și Nelu Pavel a dat declarații în fața procurorilor bucureșteni despre cele întâmplate la finele anului trecut.

Biroul Electoral Județean (BEJ) Gorj a sesizat, la începutul lunii decembrie 2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru efectuarea de cercetări privind săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor față de președintele filialei PSD Gorj, Florin Cârciumaru, în urma a două sesizări depuse de către reprezentanții PNL Gorj și cei ai PRU Gorj. Pentru că Florin Cârciumaru este senator, cauza a fost declinată în favoarea Parchetului General. Sesizările fac referire la faptul că, în ziua de 2 decembrie, la un restaurant din Târgu Jiu, candidaţii PSD la alegerile parlamentare, printre care şi Florin Cârciumaru, au participat la o masă festivă unde s-ar fi oferit mâncare şi băuturi comunităţii rome din oraş. Pe lângă sesizare, PNL Gorj a atașat și o înregistrare audio-video de la masa festivă în care Florin Cârciumaru făcea referire la soluționarea unor probleme care țineau de demolarea palatelor romilor. A fost prezentată și o întregistrare audio, cu o discuție purtată între doi bărbați, Ion Mărunţelu, mediator şcolar în Baia de Fier, şi Marcel Ciulei, o persoană de etnie romă care a participat la întâlnirea de la restaurant, din care reiese că la acea întâlnire s-ar fi oferit sume de bani cuprinse între 200 și 1.000 de lei, în scopul convingerii cetățenilor romi să voteze PSD.

Martorul Puiu Diaconescu, audiat

Primii martori în acest dosar au fost chemați la audieri, printre aceștia numărându-se și liberalul Puiu Diaconescu. „Ion Mărunțelu, martorul rom care a dat declarația cu referire la ce s-a întâmplat la Partida Romilor și la Debarcader, m-a sunat întâi pe mine, ca vicepreședinte, era de la Baia de Fier și mă cunoștea. Când mi-a spus că se împart bani și se promit foloase la Debarcader, l-am sunat pe președintele meu de partid, pe Dan Vâlceanu. L-a invitat a doua zi la sediul partidului. Am fost și eu chemat și acest om a acceptat să fie filmat de două televiziuni cu spatele, să nu fie recunoscut. S-a auzit și vocea mea, și cum este inconfundabilă, cei de la PSD au spus că e făcătură. N-am făcut nimic, decât am stat acolo și a declarat în fața celor două televiziuni”, a declarat Puiu Diaconescu.  Puiu Diaconescu a spus că la Parchetul General l-a întâlnit și pe liderul Partidei Romilor, Nelu Pavel, însoțit de un avocat.

Vizualizări: 2,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: