Ponta vrea demisia lui Șerban după circul cu grațierea corupților

Deputatul Victor Ponta a reacționat ferm în scandalul care a generat noi proteste de stradă la București și în alte orașe din țară. Senatorii din Comisia Juridică au votat pentru grațierea celor condamnați pentru fapte de corupție, președinte al comisiei fiind Nicolae Șerban. În trecut funcția respectivă a fost ocupată și de Toni Greblă, după preluarea președinției, Nicolae Șerban manifestându-se constant pentru grațierea celor aflați în spatele gratiilor, inclusiv pentru fapte de corupție. Acum l-a avut ca aliat chiar pe fostul președinte Traian Băsescu, senatorii din comisie, în special cei ai PSD, votând miercuri pentru grațierea celor condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă, lor cerându-li-se doar să achite prejudiciul.

După protestele de stradă de miercuri noaptea, senatorii au revenit asupra votului lor și, joi, au votat împotriva a ceea ce votaseră cu câteva ore înainte. Între timp, premierul Sorin Grindeanu precizase că Guvernul nu susține o asemenea inițiativă, iar Liviu Dragnea menționa și el că va avea o discuție cu senatorii PSD pentru a le pune în vedere că forma finală a legii nu trebuie să conțină asemenea prevederi. În toată această degringoladă, Victor Ponta comentează, de pe margine, cele întâmplate, fiind convins că Șerban Nicolae ar fi trebuit să demisioneze deja din fruntea Comisiei Juridice. „Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă - ce a fost azi e o tragedie sinistră! Faptul că Șerban Nicolae încă nu și-a dat demisia afectează grav și imaginea PSD și respectul pe care el personal încă îl mai avea din partea colegilor”, a scris Ponta pe Facebook.

Postarea respectivă a stârnit însă și reacții în care deputatul de Gorj a fost criticat pentru poziția adoptată, Ponta explicând de ce consideră că se impune o demisie a lui Șerban Nicolae. „Tocmai pentru că am pretenția de la Șerban Nicolae să nu fie un simplu politruc ci să își folosească toate calitățile intelectuale și profesionale foarte bine nu pot să accept așa ceva : ieri votezi ceva și azi votezi împotriva a ce ai votat ieri!!!! Nu știu când a greșit și când a avut dreptate dar e clar că nu se poate așa...”, a menționat Ponta. În trecut, când era în fruntea Guvernului, Ponta s-a făcut și el remarcat printr-o declarație în care menționa că în calitate de prim-ministru nu poate susține un anumit proiect de lege, dar ca deputat îl va vota fără probleme, declarația stârnind atunci o serie de reacții din partea adversarilor fostului premier.

Vizualizări: 604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: