Martorul cheie din dosarul licitaţiei "transport cărbune" a murit

Directorul general al CFR Marfă, Dragoş-Alexandru Drăghici, a încetat din viaţă, duminică, la Spitalul Elias din Capitală, unde se afla internat din 28 ianuarie, după ce a suferit un atac cerebral. Acesta avea doar 46 de ani.

Drăghici a fost supus unor presiuni de neimaginat pentru a divulga preţul cu care CFR Marfă urma să participe pe 29 ianuarie la o licitaţie de 100 de milioane de euro fără TVA, la Complexul Energetic Oltenia, pentru transportul de cărbune pe calea ferată timp de trei ani. Principalul concurent, GFR, ar fi oferit, prin Gruia Stoica, o şpagă de trei milioane de euro pentru a pune mâna pe acest contract. Gruia Stoica este arestat preventiv, iar intermediarul şpăgii, avocatul Doru Boştină, are interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu. DNA face cercetări pentru a afla unde urma să ajungă şpaga.

Dragoş-Alexandru Drăghici, jurist de profesie, a fost numit director general la CFR Marfă în februarie 2013. El lucrase anterior în managementul unor companii naţionale şi multinaţionale.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: