„Mărul de aur” a ajuns la Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu a intrat în posesia “Mărului de Aur”, premiu echivalent cu Oscarul în turism. Trofeul a fost decernat autorităţilor locale de către delegaţia FIJET, în prezenţa ministrului IMM-urilor şi Turismului.

Ceremonia decernării Trofeului „Mărul de Aur pentru Oraşul lui Bâncuşi” a avut loc ieri la Masa Tăcerii din Parcul Central. La întâlnire au participat: delegaţia FIJET (Plamen Starev- Bulgaria; Marijana Rebic- Croaţia; Mahomed Salah Attia- Egipt; Marian Constantinescu şi Doina Constantinescu din România); Florin Jianu, ministrul IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului; Corina Martin, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului; autorităţile judeţului; primarii de la Târgu Jiu, Baia de Fier, Polovragi, Bumbeşti Jiu, Tismana şi Turceni, precum şi reprezentanţi ai agenţiilor de turism din Gorj. „Din acest moment faceţi parte din marea familie a oraşelor turistice din lume, printre care se numără: Amsterdam, Dubrovnik şi Praga”, a declarat prin intermediul translatorului Plamen Starev, conducătorul Comisiei „Mărul de Aur”.

Un aport deosebit în includerea “Oraşul lui Brâncuşi” în “familia” marilor oraşe turistice din lume l-a avut Laura Dragu, reprezentantul unei agenţii de turism. Ion Călinoiu i-a spus Laurei Dragu că o va nominaliza pentru titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Gorj, însă aceasta a refuzat. „Poate că doamna Laura Dragu va deveni cetăţean de onoare al judeţului Gorj datorită muncii depuse pentru ca „Oraşul lui Brâncuşi” să obţină acest trofeu”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: