Medic ATI: Presiunea care se pune pe sistemul sanitar e una de război. Suntem la limita suportabilității

Tatiana Grecu, medicul șef al secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, spune că majoritatea bolnavilor, cu forme severe, care ajung în secția de terapie intensivă răspund mult mai greu sau deloc la tratament. Această variantă a virusului este mult mai agresivă, așa că spitalele sunt sufocate de pacienți Covid.

„Realitatea acestor zile e una cumplită! Presiunea care se pune pe sistemul sanitar - mai ales pe ATI, UPU, e una de război. În fiecare zi cazurile sunt tot mai multe, primim telefoane de la toate spitalele, de la prieteni, rude, cunoștințele cunoscuților, colegi, mesaje de disperare, de rugăminți în căutarea unui loc oriunde în țară! Spitalele sunt sufocate, colegii noștri din toată țara și noi suntem la limita suportabilității, pierdem oameni dragi, prieteni, rude, colegi, oameni tineri, suntem într-o continuă alertă și nu știm cât va mai dura această stare”, spune medicul gorjean.

Iar dincolo de „neînțelegerea acestei situații” de o mare parte a populației, această variantă a virusului este mult mai agresivă, în 2-3 zile afectarea pulmonară ajunge la peste 70%-80% chiar și cu tratament la domiciliu sau în secțiile de boli infecțioase, atrage atenția șefa secției ATI de la Târgu Jiu.

Sigura soluție în fața acestui nemilos virus este vaccinarea, mai spune Tatiana Grecu, precizând că la ATI Târgu Jiu nu a fost internat niciun pacient vaccinat. „Da, vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, dar rămâne singura șansă de prevenție și singurul scut în fața virusului. Nimeni nu poate ști cum va reacționa la contactul cu virusul. Imunitatea fiecăruia joacă un rol important. Dar cine și-o cunoaște? Iar când o aflăm poate fi prea târziu! Repet - nu am avut până în prezent nici un pacient vaccinat în secția ATI Tg Jiu, iar din discuțiile cu colegii din toată țara, cei vaccinați cu forme severe de boală sunt cei cu boli incurabile sau comorbidități care nu le-au permis producerea de anticorpi prin vaccin”, menționează medicul ATI.

Chiar dacă fac boala, cei vaccinați fac o formă ușoară, ca într-o banală răceală, spune medicul. „Nu există nici o conspirație împotriva nimănui, nimeni nu vă vrea bolnavi sau morți! Să ignorăm bâlbâielile politicului și să ne gândim că avem o singură viață pe care nu ne permitem să o jucăm la loterie. Rămâneți sănătoși pentru voi și pentru cei dragi!”, este mesajul medicului șef al ATI Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: