Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Teste Covid de salivă în școli

Statul urmează să cumpere 70 de milioane de teste de salivă pentru școli, decizia fiind aprobată în cadrul ședinței de sâmbătă, 9 octombrie, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

„Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă”, potrivit CNSU.

Pentru achiziționarea acestor teste vor fi folosiți bani din Fondul de rezervă.

După ce un test de salivă va ieși pozitiv, acesta nu va fi înregistrat la DSP. Este nevoie de un test RT-PCR sau un test rapid antigen.

Până acum, pentru a reveni la cursuri fizic, copiii trebuiau testați, însă testele se făceau din banii părinților.

Vizualizări: 989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: