Medic: Avem nevoie ca departamentul de neuro-chirurgie să funcționeze

Un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu se arată revoltat pentru faptul că departamentul de neuro-chirurgie nu funcționează. Claudiu Soare spune că acest compartiment există de câțiva ani în cadrul unității medicale, dar postul de neuro-chirurg nu a fost scos la concurs decât o singură dată.

Spitalul din Târgu Jiu ar avea nevoie ca departamentul de neuro-chirurgie să funcționeze, dar pentru acest lucru este nevoie de cel puțin un medic, spune Claudiu Soare.  

”Faptul că noi nu am spus că este nevoie de înființarea unui compartiment de neuro-chirurgie la spital, nu am făcut-o decât cu un singur motiv. Acest compartiment există în SJU Târgu Jiu, chiar de foarte mulți ani. Că nu funcționează sau că nu există neuro-chirurg, asta se datorează faptului  că postul nu prea a fost scos la concurs. A fost scos o singură dată, iar atunci nu s-a prezentat nimeni. Dacă ai un compartiment cu structură dedicată acestei probleme, dar nu scoți postul la concurs, este greu să funcționeze.  Toți înțelegem această necesitate. Nu ne trebuie unul singur, ci mai mulți. Unul nu ar putea să facă față”, a spus medicul Soare, candidatul PNL pentru funcția de consilier județean la CJ Gorj.

Medicul a mai afirmat că se vrea și înființarea unui compartiment de chirurgie vasculară, însă în cadrul unei secții de chirurgie. Ba mai mult, Soare acuză faptul că se dorește ca cele două secții de chirurgie să fie comasate.


”Dacă se va ajunge la asta, înseamnă că încercăm să ne furăm unii la alții căciula, pe românește. Nu ar fi corectitudine”, a mai spus medicul gorjean. 

Vizualizări: 1,687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: