Medic, despre experienţa de la Târgu Jiu. „Un mediu ostil, nesănătos”

Spitalul Judeţean din Târgu Jiu a pierdut un specialist în chirurgie toracică. Medicul Angelica Nica lucrează de două luni la cea mai mare unitate medicală din Slatina. Într-un interviu acordat presei locale, Nica a vorbit despre experienţa trăită la Târgu Jiu. „Un mediu ostil, nesănătos”, a caracterizat medicul situaţia de la Spitalul Judeţean, afirmând că alegerea de a veni la Târgu Jiu s-a dovedit a fi una total neinspirată.

Medicul Angelica Nica lucrează la Compartimentul Chirurgie toracică din cadrul Spitalului Slatina de la începutul lunii mai. Şi-a făcut rezidenţiatul la Spitalul Militar Bucureşti şi apoi a lucrat în Franţa, vreme de patru ani. În 2012 a revenit în ţară, iar primul post a fost la Brăila, unde a stat un an şi jumătate, după care a ajuns în Gorj. „Am ajuns la Târgu Cărbuneşti, unde am lucrat un an. De aici am fost solicitată la Târgu Jiu, m-am gândit şase luni dacă să mă duc sau nu. Până la urmă m-am dus, dar a fost o alegere proastă. Am fost foarte dezamăgită de spitalul din Târgu Jiu. Un mediu ostil, nesănătos. Apoi s-a ivit ocazia să vin la Slatina. Aşa m-am transferat de la Spitalul Târgu Jiu la Slatina”, a povestit Angelica Nica, pentru „Gazeta nouă”.

La Slatina, medicul spune că a găsit condiţii foarte bune de lucru. „M-am integrat la Slatina, am doar cuvinte de laudă. Vin fără stres la serviciu. Condiţiile de la Slatina sunt foarte bune, am fost primită cu căldură. Compartimentul are o adresabilitate crescută, sunt mulţi pacienţi, am mult de lucru, dar nu mă plâng. Vreau să ies la pensie de aici, pentru că am tot obosit să mă mut”, a mai precizat Nica, pentru sursa citată.

În ultimul an, Spitalul Judeţean din Târgu Jiu a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice, în centrul cărora s-a găsit managerul Gigel Capotă. Deşi contestat de tot mai mulţi medici, Capotă se apără şi spune că nemulţumirile au pornit imediat după ce a decis să scoată la concurs posturile de şefi de secţii.

Vizualizări: 8,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: