Medic din Târgu Jiu, internat în Franța: Așa că, nu mai criticați serviciile de sănătate românești

Un medic neurolog din Târgu Jiu, care muncește pentru o perioadă în Franța, a povestit marți pe pagina de socializare experiența pe care a avut-o ca pacient acolo. Cristina Căliman susține că a fost tratată mai rău decât i se poate întâmpla unui pacient obișnuit într-un spital din Târgu Jiu. Mai mult, spune că ea și alți medici au dat notă explicativă atunci când fiica primarului a așteptat puțin la UPU. Vă prezentăm integral postarea medicului Căliman, cu precizarea că pacienții din Târgu Jiu au prezentat de-a lungul timpului întâmplări mai urâte de atât.

Postarea Cristinei Căliman

Poveste din Urgență (ca să nu mai criticăm România):
Azi ajung in UPU. In Franța, desigur. Ca pacientă. Abia ținându-mă pe picioare, tensiune scăzută, după ce vomitasem de câteva ori pe unde apucasem. Adica mai rău decât majoritatea celor care vin la noi in Tg.Jiu in Urgență si fac scandal că nu ne mișcăm destul de repede.

In primul rând, mi se ia tensiunea, saturația si pulsul, după ce mă înregistrează pe îndelete la ghișeu deși era evident ca nu ma țin pe picioare.

Apoi mă așează pe un scaun și aștept, aștept... vine la un moment dat un AS (echivalent infirmier la noi) si îmi da o cămașă de spital și ma obliga sa ma schimb desi eram deja in pijama. Ma pune pe o targa pentru ca era clar ce rău imi era, ca eram palidă, somnolentă.

Și aștept cam 40 de minute singura intr-o camera cu ușa închisă sa apară cineva.
Apare medicul, îmi face rapid o anamneza, imi palpeaza abdomenul, ma ascultă la plămâni si zice: va fac niste analize. Il rog sa imi dea măcar un Metoclopramid ca iar imi venea sa vomit. Zice da si pleaca.

Ei bine, am primit Metoclopramid pe cale orala dupa 1 oră si analizele mi-au fost recoltate după 1 ora jumatate timp in care am zăcut pe targa aceea, împărțită intre greața, ameteli si somnolență...
Dupa aia, mi-au facut si un ECG.

Am așteptat încă 2 ore rezultatul analizelor tot pe aceeași targa, tot fără să mă întrebe nimeni dacă îmi mai e rău sau nu.
Am mai si adormit, Metoclopramidul si-a facut efectul...

Când au venit analizele, nu i-a speriat nici deshidratarea pe care o arata ionograma, nici leucocitele 14 000, ca doar nu aveam febră si CRP-ul era bun.
Nu tu perfuzie, nu tu ecografie, nu tu nimic.  Au concluzionat ca după analizele alea plus ECG nu sunt o urgență, ca nu mai vomitam și m-au pus să mă îmbrac și sa parasesc UPU-ul, cu o rețetă de Paracetamol, în timp ce eu tot rău ma simțeam. 

Concluzia o trageți singuri. Dar atât am de spus: pentru o fata de primar pe care o durea urechea de o săptămână și care era deja sub tratament eu si alți medici am dat cu subsemnatul ca domnișoara a așteptat un pic la UPU...

Dacă eram la Tg.Jiu (SIMPLU pacient, NU medicul Caliman), va jur ca intr-o ora beneficiam si de ecografie, consult chirurgical, consult neurologic si de boli interne plus macar o perfuzie si doua medicamente injectabile pe vena. Iar daca faceam si un pic de scandal, venea si Conducerea spitalului sa ma țină de mână in timp ce presa locală ma intreba cum ma simt. 

Așa că nu mai criticați serviciile de sănătate românești...
A! Am uitat sa vă spun ca azi am avut si pile la șeful garzii... cică.

Vizualizări: 65,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: