Terapie cu laser la spitalul din Novaci. Alungă durerea!

Pacienţii Spitalului Orăşenesc Novaci care suferă de anumite afecţiuni pot scăpa mai repede de durere, dar şi de inflamaţii. Unitatea a fost dotată recent cu un aparat performant de laserterapie, unic în Gorj. Aparatura este disponibilă gratuit pentru pacienţii unităţii spitaliceşti novăcene.

Este vorba de un aparat portabil de laserterapie creat pentru tratamentul eficient al durerilor, inflamaţiilor, hematoamelor şi edemelor. Terapia MSL, prin tehnologia de ultimă generaţie, combină emisiile laser continue şi pulsaţiile într-o undă omogenă cu efect instantaneu şi în profunzime. Aparatul a fost donat spitalului de o organizaţie non-guvernamentală, Asociaţia pentru prevenirea şi tratarea afecţiunilor coloanei vertebrale, în cadrul campaniei „Spitale moderne”. Asociaţia este coordonată de Dumitru-Dănuţ Bădulescu, kinetoterapeut în cadrul spitalului.

„Laserul de înaltă putere MLS, din câte am înţeles de la producător, este unic în judeţul Gorj, poate chiar şi în judeţul Vîlcea. Presupune combinaţia celor două unde, o undă continuă şi o alta discontinuă, care are efect atât antiinflamator, cât şi analgezic. Celelalte lasere, de generaţie mai veche, nu făceau decât una sau pe cealaltă. Pentru că este un laser de înaltă putere, presupune o penetrabilitate în ţesut mult mai mare faţă de cele clasice, de joasă frecvenţă. Se presupune că penetrau până la un cm în ţesut, iar acesta poate să meargă până în 4-5 cm. Este pretabil pentru multe afecţiuni întâlnite în secţia noastră. Pentru dorsalgii, pentru lombosciatică, periatrite scapulo-humerale, dureri ale regiunii cervicale, pentru epicondilite, artrite în diferite stagii şi multe altele”, a declarat Dumitru-Dănuţ Bădulescu.

Aparatul va fi funcţional pe Secţia de Recuperare Medicală a Spitalului Orăşenesc Novaci. Pacienţii unităţii spitaliceşti nu vor trebui să plătească vreun leu pentru a beneficia de tratament cu acest aparat laser performant. „Asta ne dorim, ca bunurile pe care noi le dăm către utilizare spitalului sau celorlalte instituţii cu care colaborăm, să fie utilizate de toată lumea, fără costuri suplimentare. Asta presupune că oricine are acces la această terapie, cu condiţia ca diagnosticul pe care îl are să fie pretabil pentru aşa ceva, în baza biletului de trimitere. Pacientul nu trebuie să suporte nicio cheltuială, fiind decontat de Casa de Sănătate”, a mai explicat Dumitru-Dănuţ Bădulescu.

Aparatul de laserterapie a costat circa 5.600 de euro, iar banii provin din sumele strânse prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit.

Specialiştii spun că aparatul este uşor de utilizat. Are un ecran color LCD touch screen, o sondă manuală şi dispune de moduri automate de tratament. Pacienţii simt o ameliorare încă din prima şedinţă. Pentru că este un fascicol luminos, pacienţii trebuie să poarte nişte ochelari speciali de protecţie, la fel şi specialistul care aplică terapia.

Vizualizări: 12,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: