Protest la spital. Medicii, puși să aleagă între sporuri și vouchere

Sunt 20 de cadre medicale care protestează luni dimineața la Spitalul Universitar din București, după ce personalul a fost pus să aleagă între voucherele de vacanță și menținerea sporurilor. "Spitalul pică pe noi. Avem toalete unde se trage apa cu sârma. Becurile sunt cumpărate de noi, de salariați", a spus un medic protestatar. Precizările vin după ce directorul instituției a spus că pacienții nu vin cu nimic de acasă, dar pentru a se putea încadra în cheltuieli, salariații trebuie să renunțe la vouchere sau la o parte din sporuri. Medicii spun că nu au nici condiții în spital și nici nu li se asigură veniturile legale.

"Nu avem personal suficient. La un moment dat o să pice un medic sau o asistentă și o să vină un procuror să ne pună cătușele", a spus un alt medic.

Angajaţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au renunţat la voucherele de vacanţă în favoarea sporurilor. 

„Eu mi-am întrebat angajaţii ce preferă să primească: spor către limita maximă şi să nu le dăm voucher de vacanţă sau să primească vouchere de vacanţă şi să aibă spor către minim. Au ales majoritatea să primească sporuri, nu vouchere de vacanţă. Spitalul nu va rămâne niciodată fără medicamente”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica. (A.A.)

Vizualizări: 3,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: