Medici militari la spitalul din Suceava. Armata preia frâiele!

Armata a preluat conducerea Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, joi dimineață, anunță presa locală. Un grup de medici militari a început organizarea activității, în vederea repunerii unității medicale pe linia de plutire. Spitalul se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește personalul, miercuri fiind prezenți la muncă doar 340 de angajați, din totalul de 1.500. Conducerea numită la spital acum două zile a demisionat. La Suceava sunt sute de cadre medicale infectate și zeci de pacienți morți.

Conform surselor monitorulsv.ro, în orele următoare se va finaliza situația personalului pe fiecare secție în parte și toți angajații valizi vor primi ordin să se prezinte la serviciu. De asemenea, se lucrează încă la trierea testărilor pentru COVID -19, activitate laborioasă deoarece la Suceava nu au fost trimise doar rezultatele probelor recoltate de la angajații Spitalului de Urgență. Când baza de date va fi completă se va ști exact cine trebuie să stea în autoizolare sau carantină la domiciliu și cine este obligat să se prezinte la serviciu.

La această oră, pavilioanele de la spitalul vechi sunt pline de pacienți internați și se internează deja și în spitalul nou.

Dintre materiale de protecție din spital lipsesc doar măștile, toate celelalte echipamente există, trebuie însă organizată activitatea și coordonat ferm personalul.

Președintele Klaus Iohannis a decorat anul trecut această unitate medicală, dar zilele trecute a retras decorația. Zeci de ani, conducerile spitalelor au fost puse politic, multe angajări au fost făcute pe pile, iar acum vom deconta cu toții situația.

Vizualizări: 2,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: