Medicii, alarmați din cauza numărului mare de tumori diagnosticate

Incidența bolilor grave a crescut alarmant în spital. Medicii care profeseaza în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu spun că sunt îngroziți de numărul mare de gorjeni diagnosticați cu boli extrem de grave. Numai pe secția ORL se diagnostichează săptămânal câte un caz de tumori.

Numărul gorjenilor bolnavi de tumori a crescut alarmant în ultimii ani. Medicii spun că sunt speriați de faptul că s-a ajuns să se diagnosticheze cel puțin un caz de cancer săptămânal în specialitatea otorinolaringologie. Asta în condițiile în care în urmă cu doi ani abia dacă se diagnostica un caz la un an. ”În specialitatea ORL, în ultimul timp, au apărut foarte multe probleme datorită posibilităților de investigație. Există la ora actuală o incidență a tumorilor pe zona noastră foarte mare, probabil și datorită posibilităților care există de investigație, față de acum 20 de ani diagnosticăm mai ușor o tumoră. Sunt speriat de această incidență că unul pe săptămână vine, se internează, și după investigații se stabilește că este tumoră. Tumorile din zona noastră sunt extrem de greu de tratat și necesită o intervenție foarte laborioasă, iar rezultatele nu sunt totdeauna tocmai bune”, a spus Gheorghe Stanciu, medic ORL în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Medicii îi avertizează pe pacienți să nu mai stea până în ultima clipă acasă. De obicei tumorile sunt nedureroase așa că oamenii ar trebui să se prezinte la medic imediat ce observă o schimbare în starea lor de sănătate. ”Sunt foarte surprins de faptul că vin anumite persoane cu o tumoră extraordinar de mare, pe care dacă deschizi gura și te uiți în oglindă o vezi în gât și ei stau acasă până în ultima clipă”, a precizat Gheorghe Stanciu, medic ORL. Medicii mai spun că din fericire la ora actuală există metode performante de diagnosticare astfel că bolile pot fi tratate din fazele incipiente.

Vizualizări: 3,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: