Medicii atrag atenţia: Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet

Colegiul Medicilor din România (CMR) a lansat, joi, campania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”, care are ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor la care se expune atunci când informaţiile culese de pe internet iau locul consultaţiilor medicale de specialitate.

Potrivit CMR, pacienţii care apelează la surse de informare neconvenţionale riscă întârzierea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia şi ajung la medic într-o etapă avansată a bolii, fapt care poate reduce semnificativ şansa de vindecare şi pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.

Preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a precizat că această campanie se adresează atât publicului, cât şi medicilor. „Medicii din România se simt şi sunt responsabili de securitatea sanitară a cetăţenilor, a pacienţilor. Chiar dacă noi, CMR, nu avem astăzi o cercetare statistică - profesionistă sau nu - asupra acestui subiect, ştim cu toţii din practica de zi cu zi că avem tot mai mulţi şi tot mai adesea pacienţi care doresc să îşi ia infomaţii, diagnostice şi terapeutice din medii neconvenţionale, în speţă internetul şi reţelele de socializare, dar nu exclusiv. Mergeţi la medic pentru orice problemă de sănătate! Aveţi încredere în medicul dumneavoastră! Urmaţi sfaturile şi indicaţiile medicale! Nu întârziaţi în suferinţa dumneavoastră apelând la mijloace alternative! Nu vă asumaţi riscuri care vă pot afecta iremediabil sănătatea! Nu există boli, ci bolnavi”, a atenţionat Borcean, citat de Agerpres.

Vizualizări: 1,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: