Medicii nu își explică decesul directorului de la CJAS Gorj

Decesul unuia dintre directorii Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, pe patul de spital, a șocat lumea medicală și nu numai. Valeriu Buju Cojocaru avea doar 41 de ani și se internase luni la spitalul din Bumbești Jiu, pentru o intervenție care nu ar fi trebuit să ridice probleme. Mai exact, o intervenție laparascopică de colecist. Cu toate acestea, marți, la câteva minute după ce a fost intubat, dar înainte de a fi operat, a intrat în stop cardio-respirator și în scurt timp a decedat.

Conform reprezentanților Spitalului Orășenesc Bumbești-Jiu, bărbatul a intrat în sala de operație în jurul orei 9.50, când au început operațiunile de pregătire pentru anestezie. După circa 15 minute de la intubație au apărut problemele, tensiunea a scăzut, frecvența cardiacă de asemenea, pacientul intrând în stop cardiac.

Medicii au încercat mai bine de o oră să îl resusciteze, dar la ora 11.20 au fost nevoiți să declare decesul.

Poliția anunță că a deschis dosar penal. "Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un bărbat de 41 ani, din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la data de 30 septembrie a.c. la Spitalul Orășenesc Bumbești Jiu pentru a i se efectua o operație, iar în cursul zilei de marți a decedat. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările urmând a fi efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu", anunță IPJ Gorj.

Cadavrul urmează să fie transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului. Directorul spitalului, Aurel Stolojanu, a spus că nu își explică ce s-a întâmplat, pentru că astfel de intervenții sunt uzuale în spitalul de la Bumbești Jiu. „Aici la noi chiar se fac aceste intervenții, nu ar fi nici prima, nici ultima. Nici nu a apucat să se facă practic. Nu putem vorbi deocamdată de vreo culpă medicală. Așteptăm rezultatul de la Medicină Legală. În principiu au fost trei medici chirugi în sală, doi medici anesteziști, deci chiar a fost pregătit cum trebuie”, a declarat Aurel Stolojanu.

Valeriu Buju Cojocaru era director executiv la Direcția Economică, din cadrul CJAS Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 10,973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: