Solarii distruse de zăpadă în trei comune

Situaţie dificilă pentru câțiva legumicultori gorjeni. Solariile acestora au fost distruse de zăpada căzută în ultima perioadă. Astfel de incidente s-au înregistrat în satul Zorlești al comunei Prigoria, la Drăguțești și la Bengești Ciocadia.

Cantitatea mare de zăpadă a distrus folia de pe solarii, însă au fost și situații în care s-a rupt inclusiv structura. ”Din cauza zăpezii, s-au dărâmat câteva construcţii. Toți sunt pe programul de sprijin pentru tomate. La Zorlești era mai grav, erau vreo 4 solarii făcute pe profil de lemn și au căzut. Acelea s-au prăbuşit, iar la ceilalţi doar s-a rupt folia, fiind pe suport de metal s-au mai îndoit barele”, a declarat Alin Petrică, directorul adjunct al Direcţiei Agricole Gorj.

În afară de daunele provocate construcţiilor, legumicultorii nu au înregistrat alte pierderi, spun reprezentanţii Direcţiei Agricole, pentru că nu aveau culturi în solariile distruse.

Pe programul de susţinere a tomatelor, producția trebuie realizată în perioada noiembrie-decembrie. Nu este cert că vor primi despăgubiri pentru aceste pagube, însă cultivatorii de tomate afectaţi trebuie să anunţe astfel de evenimente în 24 de ore de la producerea acestora. ”Trebuie să facă adresă către primărie. Se face o comisie și primăria împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă trimit hârtie. Dacă vor fi acordate despăgubiri, vor fi și ei despăgubiţi. Încă nu știm dacă vor fi acordate. S-au mai oferit. Din câte am înţeles, mai sunt situaţii de acest gen și în ţară”, a mai spus directorul adjunct al Direcției Agricole Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 2,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: