Avram Iancu a anunţat că va participa la Maratonul Artic Ultra 6633

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care a străbătut înot Canalul Mânecii, Dunărea şi Marea Neagră, fără a purta costum de neopren, a anunţat că va participa la Maratonul Artic Ultra 6633, în cadrul căruia va înfrunta temperaturi de minus 50 grade Celsius şi va alerga pe fluvii îngheţate.

"În această iarnă de vis mă voi întoarce la 6633 Artic Ultra şi la temperaturi ce pot ajunge până la -50 de grade C, voi alerga pe fluviile îngheţate din nordul îndepărtat al Canadei, în Yukon, ce se scurg dincolo de Cercul Polar către Oceanul Artic", a scris Avram Iancu pe blog.

Până la acest concurs, temerarul se va antrena si va alerga de la Petroşani până la Constanţa. "Până atunci voi alerga aproximativ 620 km (cât e distanţa concursului) de la Petroşani la Constanţa! Din locul natal şi până la Marea noastră cea Neagră pe care am înotat-o anul trecut, de la Sulina la Istanbul (680 km) cucerind în mod paşnic vechiul Constantinopol. Voi trage după mine, în sanie, 30 de kilograme cu cele trebuincioase. Îmi autoimpun să ajung la Constanţa în limita celor 9 zile cât e limita la 6633. Voi dormi numai afară în sacul de dormit", a scris Avram Iancu.

Sportivul a anunţat că marţi va pleca din faţa Primăriei Petroşani spre Constanţa.

Vizualizări: 700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: