Medicii vin și de-acasă la Urgențe. Unde se întâmplă!

Spitalele mici se gospodăresc cum pot. Și în ceea ce privește fondurile, dar și personalul. Așa că, la Novaci, de exemplu, sunt medici specialiști care vin și de acasă în cazul în care e nevoie de ei în Camera de Primiri Urgențe. Și aici este deficit de cadre medicale. E nevoie de anestezist și radiolog.

Managerul spitalului din Novaci spune că a fost făcut un grafic și în situația în care e nevoie de un medic de o anumită specialitate pentru un caz urgent, vin de acasă alți doctori. “Am făcut graficul de gărzi. Farmacia spitalului are doi asistenți și doi farmaciști. I-am rugat să verifice de ce medicamente e nevoie în spital. De asemenea, la Camera de Primiri Urgențe. Dacă medicul de gardă nu este de specialitate, am făcut un grafic, am rugat ceilalți medici să facă graficul. Fiind doi, trei pe secție, scriu între ce ore poate să vină fiecare în caz că e nevoie la o intervenție de urgență. Să știe medicul de la CPU pe cine să cheme de acasă”, a declarat Emil Grigore, managerul spitalului din Novaci.

Și aici e deficit de cadre medicale. Emil Grigore a explicat unde sunt problemele și cum încearcă să le rezolve.

„Lipsesc medici la anestezie, mergem cu prestări servicii. De asemenea, și pe Radiologie. Lucrul bun pe care l-am făcut este că am găsit un medic foarte bun la Craiova, care ne dă rezultatul la CT în cel mult 24 de ore. E transmis totul în timp real și medicul ne dă rezultatul. Dacă e o urgență, poate să dea pe loc. Știe când se fac CT-uri”, a mai spus directorul Emil Grigore, într-o emisiune la TV Sud. 

Vizualizări: 2,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: