Consumul de nuci înmuiate îți poate îmbunătăți sănătatea

Nucile crude sunt surse excepționale de grăsimi bune, ajutând la menținerea sănătății inimii și creierului. Există numeroase efecte mai puțin cunoscute pentru sănătaye  ale consumului de nuci înmuiate.

Nucile înmuiate conțin acizi grași esențiali, vitaminele A, B, C si E, magneziu, calciu, zinc, fier, potasiu, proteine de bună calitate, fibre, etc.

Lăsarea la înmuiat a fructelor nucifere precum migdale, caju, dar și a stafidelor este o practică obișnuită în anumite zone ale lumii. De sute de ani, asiaticii obișnuiesc să lase fructele la înmuiat, iar beneficiile acestui procedeu au fost validate științific. Practic prin această tehnică holistică, fructele capătă noi valențe pentru sănătate, indiferent de anotimp.

Migdalele lăsate la înmuiat peste noapte par un obicei comun în majoritatea gospodăriilor din Orient, mai ales cele indiene.

Specialiștii afirmă că această tehnică face nucile mai gustoase și potențează conținutul lor sănătos pe multiple planuri. Ei recomandă să lăsăm nucile la înmuiat timp de 6-7 ore sau peste noapte. În medie, o persoană sănătoasă poate consuma zilnic 3-4 bucăți de nuci înmuiate.

Nucile lăsate la înmuiat peste noapte ajută la reducerea conținutului lor de acid fitic. Acesta e în esență un anti-nutrient, care poate interfera cu absorbția mineralelor esențiale din alimente precum calciul, fierul și zincul. Astfel se îmbunătățește puterea de digestie nucilor.

Un alt motiv important pentru care nucile pot contribui la condiția ta de sănătate provine din absorbția mai bună a nutrienților, mineralelor, grăsimilor sănătoase și antioxidanților, pe care nucile le conțin din plin. Acest adevărat tezaur natural poate fi amplificat prin procesul înmuierii, care potențează aceste proprietăți. De exemplu, acizii grași Omega-3, cunoscuți pentru proprietățile lor benefice pentru inimă, sunt absorbiți mai rapid când nucile sunt lăsate la înmuiat. Deci și beneficiile cardiovasculare ale nucilor cresc.

Nucile sunt bogate în minerale ca magneziul și manganul și în grăsimi sănătoase. Astfel sunt utile în îmbunătățirea sănătății cardiace. De fapt, aceste nuci pot contribui la stimularea efectului grăsimilor sănătoase, reducând nivelurile de LDL (colesterol rău).

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: