Mesajul unui doctor gorjean: Se pare că nimănui nu-i pasă că spitalele rămân fără medici!

Un cunoscut medic din județul Gorj critică în termeni duri măsurile care s-au luat prin ordonanța 115. „Se pare că nimănui nu-i pasă că spitalele rămân fără medici”, a afirmat Tatiana Grecu, medic în cadrul secției Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Mesajul vine în contextul în care de luni de zile unitatea medicală se confruntă cu grave probleme de personal. Nu puține au fost zilele în care în unele secții liniile de gardă au rămas descoperite, fie din lipsa specialiștilor, fie din cauza refuzului acestora de a lucra în condiții nemulțumitoare. 

Anul 2024 nu pare să vină cu schimbări care să aducă îmbunătățiri sistemului medical, iar asta îi nemulțumește pe cei care încă lucrează în domeniu.

„Aceeași OUG care ne plătește gărzile la salariul din 2018! Posturi blocate, în condițiile în care cei care au terminat rezidentiatul, devin șomeri cu 11 ani de facultate + rezidentiat! In condițiile în care linii de gardă în specialități vitale nu se pot asigura, nu doar la noi , ci în toată țara ! Se pare că nimănui nu-i pasă că spitalele raman fără medici ! Medicii pleacă în privat sau în țări în care au un viitor, in care au legi clare și un sistem de sănătate care ii valorizează și care le asigură stabilitate! Continuăm cu aceleași OUG-uri absurde! E ca un colind nefast repetat în ajunul Crăciunului! E același pumnal înfipt de Crăciun în inima SĂNĂTĂȚII din 2018 și ....până când?”, este mesajul postat de medicul Tatiana Grecu. 

Vizualizări: 4,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: