Medicul Diţescu se luptă în instanţă pentru a fi şef

Şeful secţiei ginecologie din cadrul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu, Damian Diţescu, a acţionat în instanţă Colegiul Medicilor din România, nemulţumit fiind de faptul că a fost sancţionat cu ani în urmă în baza unor sesizări ale unor părinţi nemulţumiţi de actul medical. Ginecologul Diţescu a primit atunci avertisment de la Colegiul Medicilor Gorj, pe care l-a contestat. Surprinzător sau nu, Colegiul Medicilor din România a păstrat sancţiunea, care acum a fost atacată la Tribunalul Gorj. „Eu vreau să îndrept un lucru care a fost nedrept, din punctul meu de vedere şi din toate punctele de vedere, cine a citit şi cunoaşte despre ce este vorba, 99% spun ce spun eu. Colegiul Medicilor din Târgu Jiu mi-a dat o sancţiune pentru ceva şi eu nu eram în localitate, eram la un congres de medicină”, a declarat Damian Diţescu, medic ginecolog.

Sancţiunea are repercusiuni grave asupra carierei medicului Diţescu. Dacă acesta va fi menţinută şi de instanţă, medicul nu va mai putea să acceadă timp de şase luni pe o funcţie de conducere. „Era vorba de un avertisment. Colegiul Medicilor din România a menţinut sancţiunea de la Gorj, iar el a contestat în Tribunal această sancţiune. Ce pot să spun este că dumnealui a avut mai multe reclamaţii, mai multe sesizări”, a spus Gheorghe Stanciu, reprezentantul Colegiului Medicilor Gorj.

În realitate, miza ar putea fi una foarte mare în acest proces. Asta pentru că Damian Diţescu îşi doreşte funcţia de medic şef la Ginecologia din Târgu Jiu, ori cu acest avertisment nu poate candida la concursul pe care conducerea spitalului din Târgu Jiu vrea să-l organizeze.

Vizualizări: 1,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: