Pasti amenință că înlocuiește juriștii primăriei cu o casă de avocatură

Amenințări fără precedent lansate de un consilier local la adresa juriștilor din Primăria Târgu Jiu. Înfuriat de faptul că se aude că secretarul primăriei, Grigore Jianu, a atacat un proiect al majorității PSD-ALDE-PSRo, Cristian Toader Pasti amenință cu înlocuirea juriștilor din primărie cu o casă de avocatură.

Consilierii care formează majoritatea la Târgu Jiu au făcut în ședința de la finalul lunii august un gest fără precedent. Au adăugat la ordinea de zi două proiecte care nu aveau aviz de legalitate și care nu trecuseră prin comisiile de specialitate. Unul se referă la înființarea unui Club Sportiv Municipal, al doilea la restricționarea dreptului firmei Polaris Mediu de a depozita la Târgu Jiu deșeuri aduse din alte județe. Ambele hotărâri par a fi ilegale. Astfel, Consiliul Local Târgu Jiu nu poate fi asociat la două cluburi sportive distincte, pe aceeași ramură sportivă. Regulamentul Federației Române de Fotbal interzice afilierea unui club, acolo unde un asociat are putere de a influența decizia în alt club.

După ce mai mulți oameni din fotbal au transmis avertizări în acest sens, Toader Pasti s-a înfuriat că lui nu i-a spus nimeni, ca și cum nu era normal să se intereseze înainte de a vota. „Nu am văzut scris niciunde, să-mi arate temeiul de lege cineva că nu poate CL să fie acţionar şi la CSM şi la Pandurii. Dacă nu poate, probabil că vom lua o hotărâre în conformitate cu legea, dar mie până acum nimeni nu mi-a adus negru pe alb că nu poate. Dacă trebuie tot eu să mă duc să aflu, să citesc legea, atunci nu ştiu de ce avem atâţia jurişti la Primăria Târgu Jiu, care niciodată nu vin cu ceva clar, mereu aflu de prin presă, aflu de la alţii ce de fapt ar fi trebuit ei să spună din prima”, a spus Toader Pasti la Radio Infinit.

Furia lui este de neînțeles, câtă vreme ei, consilierii locali, au refuzat propunerea juriștilor primăriei de amânare a discutării proiectului făcut de aleși pe genunchi. „Nu ştiu, mi se pare că e o băşcălie la adresa Consiliului Local, faptul că de fiecare dată lucrurile sunt aşa făcute ca şi cum noi am fi nişte necunoscători şi putem fi duşi de nas aşa foarte simplu. Când au interes interpretează într-un fel, când nu au interes ne lasă să greşim. (...) Probabil că o să facem un contract cu o casă de avocatură care să ne reprezinte interesele, să ştim şi noi că e totul legal şi totul corect şi atunci ne putem lipsi de ei, că sunt mulţi”, a spus consilierul PSD.

Grigore Jianu nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Vizualizări: 4,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: